Back to Top

Marianne Ester

Pasfoto Marianne 300

 
 
Sinds 1991 oefentherapeut Mensendieck.
Behalve algemeen  oefentherapeut ben ik sinds 2011 lid van het netwerk chronische pijn en sinds 2013 geregistreerd   adem- en ontspanningstherapeut methode van Dixhoorn.
 
Ik ben in 1991 gestart als oefentherapeut Mensendieck. Het mooie aan het beroep vond ik dat je samen met iemand op zoek gaat naar de oorzaak van de klacht en hoe deze te beïnvloeden is. Bijvoorbeeld; hoofdpijn, is een belastende houding, manier van arm en schoudergebruik, omstandigheden (zwaar werk, werk met deadline) of stress de oorzaak. Als je de oorzaak kan achterhalen hoe kan je de hoofdpijn dan voorkomen of als je het toch krijgt hoe kom je er zo snel mogelijk weer van af. 
Rond 2000 ben ik gestart samen met een diëtist met meer bewegen voor mensen met overgewicht. Hier lag naast meer en gezond bewegen (en eten) met name coaching van gezond beweeggedrag centraal.
Gedurende de jaren merkte ik steeds meer dat spanning en stress vaak klachten veroorzaken of versterken. Door het doen van diverse cursussen probeerde ik het ontspannen onder de knie te krijgen maar door mijn nuchtere inslag voelde ik me er nooit helemaal prettig bij. Tot een collega mij enthousiast vertelde over de methode Van Dixhoorn. Wat sceptisch begon ik aan het eerste jaar van de 3-jarige opleiding.. Al snel realiseerde ik me dat dit echt de manier van ontspannen is waar ik naar op zoek was. Het is fantastisch om te merken hoe makkelijk het voor iedereen toepasbaar is.
 
De laatste jaren is mijn interesse met name naar de behandeling van mensen met chronische pijnklachten verlegd. Het is vaak een uitdagend en soms een ingewikkeld traject waarbij "samen op weg naar beter" centraal staat.
 
 

Annemarie Witsen Elias

Annemarie Veld 300 3

 
 
Sinds 1991 algemeen oefentherapeut , behalve algemeen oefentherapeut ben ik sinds 2009 kinderoefentherapeut, 2011 lid netwerk Chronische Pijn, 2014 Thuiszorgtherapeut en 2017 slaapoefentherapeut
 
 
 
Sinds 1991 ben ik oefentherapeut. Het leuke aan mijn vak vind ik dat je samen naar een oplossing zoekt waarin de patiënt de regie heeft en dat je naar het lichaam in zijn totaliteit kijkt. Naast reguliere oefentherapie (al een specialisatie op zich) en kinderoefentherapie heb ik mij de laatste jaren verdiept en geschoold in het behandelen van chronische pijn en slaapproblemen. Daarnaast ligt mijn expertise op stressmanagement, lichaamsbewustzijn en hoe blijft de ouder wordende mens zo goed mogelijk vitaal, zelfstandig en zelfredzaam. Centraal in de therapie staat in oplossingen denken!